about / introductie

About Strikwerda van den Heuvel Architecten is een samenwerking tussen Gerben Strikwerda (1981) en Bram van den Heuvel (1984). Beiden zijn we afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam en hebben aan veel projecten succesvol samengewerkt. Gerben is architect met een bouwkundige achtergrond. Bram is naast architect ook interieurarchitect. Door onze krachten, kennis en ervaring te combineren gaan we creatief, secuur en technisch onderlegd te werk. Ons bureau bestaat uit een team van architecten en bouwkundigen. Zo kunnen wij elk project van schets tot uitwerking realiseren.

Work Elke ontwerp opgave is uniek en vraagt om een andere aanpak. We gaan graag onderzoekend te werk. Daardoor proberen we de optimale verhouding tussen ruimtelijke kwaliteit, materiaalgebruik, techniek en budget te vinden. Dit onderzoek doen wij door middel van maquettes, schetsen en 3D-visualisaties. Het resultaat werken we uit tot een bouwkundig model (BIM). Onze multidisciplinaire achtergronden zorgt ervoor dat wij projecten op grote en kleine schaal kunnen aanpakken.

Lab In ons werkveld houden we ons bezig met de huidige klimaatvraagstukken. Deze vragen om een vernieuwde manier van ontwerpen. We doen onderzoek naar klimaatadaptatie, circulair bouwen en de energietransitie. Op deze manier proberen wij kennis te vergaren én te delen, om zo mee te werken aan een betere wereld. Hieraan werken we graag samen met experts en overheden. De opgedane kennis passen we direct toe in onze projecten.