work / Foyer Theater De Purmaryn

Theater in stijl (door Space Encounters)

Ontwerp foyer theater De Purmaryn te Purmerend
400m² publieke ruimtes.

Project van Space Encounters. Ten tijde van het ontwerp en realisatie was Bram van den Heuvel projectarchitect bij Space Encounters.

Voor theater De Purmaryn hebben wij een geheel nieuwe foyer gerealiseerd. De bestaande situatie was gedateerd en functioneerde niet meer naar het huidige gebruik.

Voorop in het ontwerp stond dat de ervaring van een theatherbezoek een fijne, en mooie ervaring moest zijn, een avond uit!
Bewust is gekozen om de donkere kleur zowel op de vloer, wand en plafond toe te passen om een fijne en intieme theatersfeer te creëren. Verschillende soorten verlichting zorgen voor verschillende plekken en functies in de open ruimte en  het toepassen van zitobjecten geeft dat de foyer een fijne plek is om te verblijven. Het messing, tapijt en de bruine en donkere kleuren geven de foyer de theatersfeer die eerst mistte

De kozijnen zijn vernieuwd waardoor er veel meer daglicht naar binnen en het ook overdag een fijne plek is om te verblijven. Daarnaast is de kassa verplaatst en vernieuwd, de garderobe vergroot en een nieuwe trap naar de kleine zaal geplaatst. Het gehele gebouw is aangepast naar de huidige brandwerendheidseisen.

Foto’s zijn gemaakt door Peter Tijhuis