work / JA-House

Subtiele aanbouw in Cortenstaal als verbindend element

In de omgeving van Nijmegen hebben we een aanbouw aan een dijkwoning gerealiseerd.
De opdrachtgever wenste een nieuwe badkamer als aanbouw om zo weer een generatie lang van dit mooie huis en deze omgeving te kunnen genieten.

Gekozen is voor een subtiele maar in contrast staande aanbouw aan het bestaande volume. De cortenstalen gevel kleurt naarmate het weer veranderd en gaat op in zijn natuurlijk omgeving. Het half ingegraven volume sluit aan op het hoofdvolume en combineert de unieke kenmerken van het gesloten karakter van de badkamer  en het rijke uitzicht in de polder.

Binnen is deze subtiliteit doorgezet door zowel de entree te integreren in het kastontwerp om voor zowel slaapkamer als badkamer optimale ruimtelijkheid en comfort te genereren. De combinatie van keuze van materiaal en het open uitzicht naar de polder maakt dit een plek om fijn te verblijven en te genieten in het ligbad.