work / Nieuwegein

Wij hebben voor Elfi het ontwerp en bouwkundige uitwerking gemaakt.
Medio 2024 start de bouw van 18  appartementen en eengezinswoningen op deze locatie.

(text Elfi.nl)

De Roskam
Deze locatie draagt de naam van het hotel-café-restaurant dat zich bevond op deze hoek aan het einde van de negentiende eeuw. Aanvankelijk vernoemd naar eigenaar N.A. Kool, kreeg het later de bekendheid als ‘De Roskam’.
‘De Roskam’ onderscheidde zich van andere horecagelegenheden door zijn stijlvolle, serene interieur, voorzien van glanzend gepolijste eikenhouten lambrisering, zacht gedempte verlichting en weelderige pluche stoelen. De notabelen en welgestelde middenklasse kwamen hier samen om te genieten van een kopje koffie of hun ‘bittertje’. Op latere momenten verbleven hier vaak directieleden en buitenlandse gasten van de bekende Persil-fabriek.

Heerlijke wonen in Nieuwegein
Nieuwegein heeft een uitstekende ligging nabij de snelwegen A2 en A27. Deze centrale ligging maakt het een ideale plek om te wonen voor mensen die in de buurt van Utrecht willen wonen.
Nieuwegein biedt een goede mix van groen en stedelijke voorzieningen, waaronder een groot winkelcentrum, diverse restaurants en gezellige terrassen. De stad heeft tevens uitstekende openbaar vervoersverbindingen, met onder andere een sneltram richting Utrecht en een busstation met diverse buslijnen.

Jutphaas
De wijk Jutphaas in Nieuwegein biedt een prettige woonomgeving met veel groen en water. Het is een rustige buurt met een historisch karakter en gezellige straatjes. De wijk heeft verschillende voorzieningen op loopafstand, zoals supermarkten, scholen, sportclubs en een bibliotheek. Ook zijn er diverse restaurants en cafés te vinden. Het Merwedekanaal loopt langs de Herenstraat en biedt een prachtig uitzicht op het water. De wijk is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Wonen in Jutphaas is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en comfort, maar toch dicht bij de stad Utrecht willen wonen.