work / Hoofddorp

Type project | Ziekenhuis
Locatie | Noord-Holland
Opdrachtgever | Heijmans Utiliteitsbouw
Periode | 2020-2021
Status | gerealiseerd

Voor Heijmans Utiliteitsbouw hebben wij voor de verbouw van de kinderafdeling naar orthopedie het technisch ontwerp gemaakt.
Ontwerp is gemaakt door Wiegerinck

 

Het nieuwe Orthopedie centrum in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp is op dinsdag 14 september 2021 feestelijk geopend. De verpleegafdeling werd geopend met het doorknippen van een lintje door afdelingshoofd Vera Lindaard.

Bestuursvoorzitter Ivo van Schaik gaf een speech; “Wij zijn trots op het resultaat. Het is mooi dat patiënten nu kunnen verblijven in een helende huiselijke en veilige omgeving van het ziekenhuis. En vooral ook dat de focus bij de behandeling op een voorspoedige revalidatie ligt. Hier hebben velen een bijdrage aan geleverd. Grote dank hiervoor.

De verbouwing
Er is in de afgelopen 3 jaar samen hard gewerkt aan het realiseren van het nieuwe hoogwaardige orthopedisch behandelcentrum. Een oude afdeling werd gestript en waar mogelijk zijn materialen hergebruikt in het kader van duurzaamheid. Vastgoedadviseur Carlijn Aarts: “Wij zijn trots, niet alleen om te zien wat goede samenwerking uiteindelijk brengt. Wij zijn niet alleen trots op het resultaat, ook hoe we dit met elkaar, allesomvattend en binnen de gestelde eisen en planning tot stand hebben gebracht.

Zien bewegen, is doen bewegen
Het Orthopedie centrum is gericht op herstel. De warme kleuren en veel licht zorgen voor een prettige en ontspannen sfeer. In de sfeervolle huiskamer kunnen patiënten zowel met bezoek als met medepatiënten samenkomen. Orthopedisch chirurg Bernard Schutte is bijzonder blij en benadrukt dat patiënten in deze ruimte ook gebruik maken van de loopbrug en de hometrainer voor hun herstel. “Het is een goede ontwikkeling dat we dit nu aanbieden aan patiënten op de plek zelf. Wij weten namelijk uit ervaring dat zien bewegen, is doen bewegen. En hierdoor kunnen patiënten sneller terug naar hun vertrouwelijke omgeving thuis.“​